UNDER CONSTRUCTION !!! (Iļģuciema Cider)

Iļģuciema sidrs – dzirkstošs, ar svaigi saldenu ābolu garšu

Vai zināji? Dzirkstošais  sidrs bija pazīstams jau senajiem romiešiem, kad tika atzīts par viegli alkoholisku, drošu un visiem baudāmu dzērienu. Mūsdienās šķiet neticami, taču tolaik pat bērni to dzēra brokastu maltītēs.

19.gs. reģionos, kas bijuši bagāti ar ābolu plantācijām, sidra patēriņu varēja pielīdzināt ūdenim.  Sidru uzskatīja pat drošāku par ūdeni, jo, to dzerot, nebija riska saslimt ar vēdergraizēm, holēru, dizentēriju un citām slimībām, kuras varēja iegūt, pārtikā lietojot ūdeni.

Kas ir sidrs?

Sidrs ir dzirkstošs, slāpes veldzējošs, viegli alkoholisks dzēriens, kas tiek gatavots no ābolu sulas. Dzēriena bagātā vēsture palīdzējusi noturēt klasiskās gatavošanas tradīcijas, apvienojot tās ar mūsdienīgu garšu buķeti.

Ar ko atšķiras Iļģuciema Sidri?

Iļģuciema sidri ir radīti dabiskā raudzēšanas procesā no ābolu sulas koncentrāta. Katram no piecu veidu sidriem ir pievienotas izteiksmīgas upeņu, ingvera – kaņepju, granātābolu un hibiskus (karkade) garšas notis.  Būtiski, ka sidri ir ar dažādu alkohola daudzumu, sākot no 4,5 līdz 7%. Sidrus ieteicams baudīt atdzesētus vai ar ledu, lai pilnībā izjustu to garšas.