Iļģuciema Medalus

Šo alu gatavo pēc tradicionālās gaišā alus receptes, pievienojot dabīgo ziedu medu, kas alum piešķir viegli saldenu garšu. Kopš seniem laikiem alu, kam pievienots medus, sauc par reibinošo medu (хмельный мёд) jeb „medovuhu” (медовуха).

Sākotnēji medalu darīja, lietojot tā saukto „medostav” (медостав) paņēmienu. Tradicionāli šo dzērienu lietoja ievērojamu godu (bērna piedzimšana, precības, kāzas, bēres) laikā.
Viduslaikos (14.-15. gs.) medalus Rīgā ietekmēja pat pilsētas sociālo un ekonomisko dzīvi, jo bija eksporta produkts ar krietnu pievienoto vērtību.

No 2012. gada sākta „Medalus oriģinālais” pildīšana 30 l metāla muciņās.
No 2013. gada sākta medalus ražošana ar dzērveņu garšu.
No 2015. gada „Medalus” tiek pildīts arī stikla pudelēs.

Produkts nekonkurē ar klasisko alu!

Tas drīzāk ir konkurents sidriem, alkoholiskajiem kokteiļiem, saldajiem vīniem.
Medalus” nesatur krāsvielas un konservantus.
Ūdens „Medalus” ražošanai tiek ņemts no 170 m dziļa artēziskā urbuma.
Medalus” vienmēr saņem augstu novērtējumu no vairumtirgotājiem, tostarp bāriem un restorāniem.