Apelsīnu kūka cukura glazūrā
Patiesi lieliska kūka, kuras garšas īpašības novērtēs ikviens saldummīlis.
Taču ir kāda sastāvdaļa, kas šo kūku padara īpašu, un tas ir Iļģuciema Oriģnālais Medalus. Tas kūkai piešķir īpašu noti – tikko jaušamu, bet medalum raksturīgo aromātu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Sastāvdaļas
- 250g milti
- 250g cukurs
- 3 olas
- 100ml apelsīnu sula
- 100ml Iļģuciema Oriģinālais medalus
- 2 apelsīnu rīvēta miziņa
- 40g sviests vai kokosa eļļa
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
Glazūrai:
- 300g pūdercukurs
- 5 ēd.k. apelsīnu sula
Pagatavošana
No apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu. Kūku formu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Olas uzputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. Pievieno alu, svaigi spiestu apelsīnu sulu, rīvētu apelsīna miziņu, olīveļļu, sviestu vai kokosa eļļu un visu kārtīgi samaisa.
Mīklu pārlej formā un cep cepeškrāsnī 45-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Gatavo glazūru. Pūdercukuru ieber bļodā un pievieno 5 ēd.k. apelsīnu sulas. Samaisa līdz masa kļūst viendabīga. Pēc nepieciešamības pievieno vēl sulu, taču sulu jāpievieno ļoti uzmanīgi – mazliet par daudz un glazūra tecēs.
Jau atdzisušu kūku apmet riņķī un pārliek skaistā traukā.
Pa virsu kūkai liek glazūru, mazliet izlīdzinot ar lāpstiņu. Glazūra pati notecēs gar malām un pēc minūtēm 20 sastings.
Pēc vēlēšanās kūku var izdekorēt.