Dzērienu Veselība un Veselības dzēriens receptūra un tehnoloģija tika izstrādātas 1960. gadā Rīgas alus darītavā Iļģuciems. Padomju Savienībā dzērienu vārīja daudzi Latvijas bezalkoholisko dzērienu ražotāji, kas tika balstīts uz Latvijas PSR tehniskajiem noteikumiem Nr. TN 2149-60 „Veselības dzēriens”. Dzēriena receptes autors ir Kārlis Zālītis un jau 1960. gada 8. decembrī, ar Nr. 688233/28, PSRS Ministru Padomes Izgudrojumu un atklājumu lietu komitejā tika pieteikts izgudrojums “Iesala dzēriena ražošanas veids, piemēram, “Rīgas” un “Veselība”.
Pēc neatkarības atgūšanas dzērienu Veselība ražojuši dažādi uzņēmumi, vairākkārt bija īstenoti mēģinājumi iegūt patentu bezalkoholiskā iesala dzēriena ražošanas tehnikai, taču tie tika apspiesti, par cik piesakāmā tehnoloģija gandrīz identiska tai, kuru izstrādāja Iļģuciema rūpnīcā.
Iļģuciema Veselības Iesala dzērieni satur aminoskābes un vērtīgos vitamīnus, tai skaitā C grupas vitamīnus, pasterizēti, nesatur mākslīgos aromatizatorus, krāsvielas, konservantus, barojoši. Īpaši ieteicami kā dabīgie enerģijas dzērieni jo atspirdzina, mazina spriedzi, tonizē.