Čili ar vistu, pupiņām un Iļģuciema Oriģinālo Medalu

Pikantu ēdienu cienītājiem! Šāda maltīte palīdzēs sasildīties vēsākos vakaros 🙂

Sastāvdaļas

  • 500g vistas spārni
  • 800g konservētas pupiņas
  • 1gl Iļģuciema Oriģinālā Medalus
  • 1gl vistas buljons
  • 200g rīvēts Čedaras siers
  • 200g konservēti sasmalcināti tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējk. čili pasta
  • 1 tējk. kūpināta paprika
  • marinēti Halapenjo pipari
  • zaļumi pasniegšanai
  • eļļa
  • krējums vai jogurts pasniegšanai
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Sīpolu, ķiplokus un burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un dārzeņus apcep. Pievieno vistas spārniņus, apcep. Tad pielej medalu un pāris minūtes pakarsē.

Pievieno buljonu, apmēram 1 gl. ūdens, pupiņas, konservētus tomātus, čili pastu, kūpinātu papriku un vāra apmēram 30 min. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

Porcijas šķīvjos liek rīvētu sieru un krējumu vai jogurtu, pārlej ar zupu. Pa virsu uzkaisa vēl sieru, sasmalcinātus zaļumus un Halapenjo piparus.

Pasniedz ar Iļģuciema Oriģinālo Medalu.