Ķiršu alus kūka

Sastāvdaļas:

  • 150g milti
  • 125g cukurs
  • 60g mīksts sviests
  • 60ml ķiršu medalus
  • 65g skābs krējums
  • 1 ola
  • 25g medus
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 2 tējk. svaigi spiesta citronu sula
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts

PIldījumam:

  • 400g ķirši bez kauliņiem (var būt saldēti)
  • 75g cukurs
  • 60ml ķiršu medalus
  • 15g kukurūzas ciete

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Mīkstu sviestu uzputo ar cukuru, medu un vaniļas ekstraktu. Turpinot putot pievieno olu, krējumu, citrona sulu un alu. Mīklā iemaisa miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa, līdz mīkla ir viendabīga. Mīklu pārlej formā. Pamatni cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 25-30 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūkas pamatni atdzesē formā. Gatavo ķiršu pildījumu. Sasaldētas ogas atkausē un notecina lieko šķidrumu. Sagatavotus ķiršus sajauc katliņā ar cukuru un cieti. Tad pielej alu un uzkarsē, visu laiku maisot. Pildījumu pārlej formā pa virsu pamatnei, izlīdzina un mazliet atdzesē. Kūku liek aukstā vietā (ledusskapī) uz apm. 30 min. Gatavu kūku izņem no formas, sagriež porcijas gabaliņos un pasniedz dekorējot ar putoto saldo krējumu.

Porcijas : forma 10x24cm