PIPARKŪKAS AR IESALA EKSTRAKTU

Sastāvdaļas

  • 250 g iesala ekstrakta
  • 215 g margarīna,
  • 375 g cukura
  • 1 kg kviešu milti
  • 185 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 8 g dzeramās sodas
  • garšvielas

Garšvielu maisījums mīklai

  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 10 krustnagliņas
  • 5 graudiņi kardamona
  • 1 tējkarote koriandra
  • 5 graudiņi piparu
  • 1 tējkarote sarīvēta muskatrieksta un ingvera

Pagatavošana

Iesala ekstraktu, cukuru un margarīnu uzvāra, pieber sasmalcinātas garšvielas un pusi miltu. Divas stundas mīklu dzesē, pēc tam pievieno sakultas olas, krējumu, atlikušos miltus, kas sajaukti ar dzeramo sodu, un mīklu pamatīgi sastrādā (samīca). Mīklu izveltnē apmēram 5 mm biezā plāksnē un ar dažādām veidnēm izspiež cepumus. Liek uz plāts un cep mērenā siltumā.