Ābolu marmelāde ar medalu
Dalāmies ar mūsu slepeno ābolu marmelādes recepti!
Ražas laiks ir klāt. Ķirbji, āboli, košas lapas uz zemes, daba lēnām gatavojas ziemai…
Bet marmelādei mums vajadzēs:
- 1 kg antonovkas ābolu
- glāzi cukura
- oriģinālo medalu, aptuveni 50 gramus
- kanēļa standziņu
Pagatavošana:
Iztīram no āboliem serdītes, sagriežam ābolu kubiņos, pievienojam nedaudz medalus, un uzliekam uz pusstundu uz lēnas uguns. Kad gabaliņi kļuvuši mīksti, nolejam lieko šķidrumu un sasmalcinām gabaliņus blenderī, kamēr masa kļūst viendabīga. Pievienojam klāt cukuru, kanēļa nūjiņu, un uzliekam sautēties 30 minūtes. Kad liekais šķidrums ir iztvaikojis, masu lejam cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru, un liekam cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 70 grādiem. Ar lāpstiņu pārbaudam, vai gatavs. Ja marmelāde ir sabiezējusi, un to var sagriezt gabaliņos, tātad tā ir gatava. Var arī nelikt cepeškrāsnī, bet ielikt skaistās burciņās un ēst kopā ar asu sieru, un, protams, uzdzert medalu!