Pasta ar gaļas mērci un Iļģuciema medalu

Sastāvdaļas

  • 600g maltā gaļa
  • 300ml Medalus Kaņepju-Ingvera
  • 250g pasta
  • 400g konservēti tomāti
  • 150ml saldais krējums
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 ēd.k. čili pasta
  • 70g rīvēts Parmezāns
  • olīveļļa
  • pētersīļi, sāls, pipari

Pagatavošana

Burkānus un sīpolu notīra un sagriež smalkāk. Lielā pannā, vai pannā ar biezu apakšu, uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno gaļu un apcep arī to. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, medalu, apsedz ar vāku un sautē apm. 30 min. Pievieno čili pastu, saldo krējumu, rīvētu Parmezānu, sāli, svaigi maltus piparus pēc garšas un uzkarsē. Uguni izslēdz. Makaronus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Makaronus pasniedz ar mērci, pārkaisot ar sieru un sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt var pasniegt kopā ar Kaņepju-Ingvera medalu.

Porcijas : 3-4

Gatavošana 45 minūtes