Čahohbili ar medalu

SASTĀVDAĻAS

  • Vista 1,5 kg
  • Sīpols 1 gab.
  • Saulespuķu eļļa, 2 ēd.k.
  • Sviests, 2 ēd.k.
  • Ķiploks 2 gab.
  • Medalus, 150 ml
  • Tomātu mērce, 200 gr.
  • Kaltēts baziliks, 1 tējk.
  • Hmeli-suneli, 1 tējk.
  • Kaltēts pētersīlis, 1 tējk.
  • Sarkanie pipari, pustējkarote
  • Paprika, 1 tējk.
  • Sāls, 1 tējk.
  • Cukurs, 1 tējk.

Pagatavošana:

Vistu sadalīt gabalos pa porcijām. Sagriezt sīpolu riņķīšos, ķiploku sasmalcināt. Apcept sīpolu un ķiploku eļļā un sviestā, līdz tie caurspīdīgi. Ielikt bļodā. Uz tās pašas pannas cep vistas gabaliņus, līdz tie paliek zeltaini. Apceptajai vistai pievienot sīpolu, ķiplokus, sāli, cukuru un garšvielas. Ieliet medalu, pievienot tomātu mērci, uzlikt pannai vāku un sautēt uz lēnas uguns 20-25 minūtes. Čahohbili pasniegt karstu, izdekorēt ar zaļumiem. Garšos labi ar jebkurām piedevām.