Gardā vistu aknu pastēte ar kaņepju-ingvera medalu

Sastāvdaļas

  • 350ml kaņepju-ingvera medalus
  • 1,5 kg vistas aknas
  • 3 šalotes sīpoli
  • 150+30g sviests
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. heresa etiķis
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Sīpolus sagriež plānos gredzenos, ķiplokus saspiež ar plato naža galu.

Pannā izkausē 30g sviesta un apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno aknas un apcep tās no visām pusēm.

Tad pievieno pusi no alus un etiķi, iztvaicē. Pievieno atlikušo alu, uzkarsē.

Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, karsē vēl 5 min.

Aknas mazliet atdzesē un pārliek blenderī ar visu šķidrumu, sablendē.

Vēl siltu masu pārlej formā, atdzesē minūtes 30.

Sviestu izkausē un pārlej pāri pastētei. Sezonā var izdekorēt ar kaņepju lapām un tad pārliet ar sviestu.

Pastēti novieto ledusskapī uz 5-6 stundām. Pasniedz ar svaigu maizi.